Verzuimcoördinator

16 uur per week

Vind jij het leuk om als verzuimcoördinator voor onze zorgorganisatie werkzaam te zijn voor regio Zuid Holland en samen met je collega het ziekteverzuim te verlagen en uitdagingen aan te gaan op dit vakgebied?

Dan maken wij graag kennis met jou!

Wij, De Algemene Thuiszorg, kortweg DAT zijn op meerdere vlakken actief binnen de gezondheidszorg in Zuidwest Nederland. Onze 700 collega’s zetten dagelijks de cliënt centraal binnen thuiszorg, kraamzorg en kinderdagopvang. De verzuimcoördinator is onderdeel van de HR afdeling.

Met elkaar zorgen we ervoor dat DAT wordt ondersteund op alle HR en  verzuim-vraagstukken. Wij streven ernaar dat zieke medewerkers naar hun mogelijkheden aan het werk kunnen gaan en dat hun herstel bevorderd wordt en de verzuimduur zo beperkt mogelijk blijft.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een ervaren verzuimcoördinator voor ongeveer 16 uur per week en zal hoofdzakelijk werkzaam zijn vanuit ons hoofdkantoor in Roosendaal. Minimaal 1 x per 2 weken, namelijk op maandag, ben je samen met de bedrijfsarts werkzaam op onze locatie in Spijkenisse.

Wat ga je doen?

Voor jouw collega’s ben je het 1e aanspreekpunt en sparringpartner voor verzuim gerelateerde zaken voor de regio Zuid-Holland. Je regisseert, signaleert, adviseert, coacht, stelt kritische vragen en geeft ondersteuning op het gebied van verzuim. De Wet verbetering Poortwachter kent voor jou geen geheimen en je zorgt er dan ook voor dat de verzuimdossiers netjes in orde zijn. Je bouwt mee aan de verdere professionalisering van de afdeling en het verspreiden van kennis omtrent verzuim binnen de organisatie. Denk hierbij aan het verder digitaliseren en implementeren van verzuimprocessen en procedures, maar ook het schrijven, (door)ontwikkelen en implementeren van beleidsmatige stukken in het kader van verzuim, werktevredenheid, passend werk en duurzame inzetbaarheid. Samen met de verzuimcoördinator regio Brabant/Zeeland werk je aan het verlagen van het verzuim door zowel actief als preventief te werken. Je krijgt hierbij de vrijheid om, binnen overlegde grenzen, met je eigen inbreng en uitdagingen aan de slag te gaan.

Wij vragen:

Om de functie van verzuimcoördinator goed uit te kunnen voeren, is het prettig als je een aantal punten meebrengt, denk aan;

 • MBO4 / HBO werk- en denkniveau, eventueel aangevuld met een CROV opleiding
 • Aantal jaren relevante werkervaring
 • Kennis en ervaring op het gebied van Wet Verbetering Poortwachter en actuele wet- en regelgeving
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je bent empathisch, proactief en resultaatgericht met een dosis humor, relativeringsvermogen en flexibele werkinstelling.

Wij bieden:

 • Een salaris in FWG 50 van de CAO VVT tussen de € 2798,67 en € 4061,27. afhankelijk van jouw werkervaring en opleiding;
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling om binnen je vakgebied aangesloten te blijven;
 • Je ontvangt arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT, waaronder reiskosten, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een leuke, gezellige en informele werksfeer binnen een platte organisatie;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken, in samenspraak met de afdeling.
 • De vrijheid om met je eigen uitdagingen aan de slag te gaan
 • Je bouwt pensioen op bij het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende baan dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren voor 31 augustus as. Voor meer informatie omtrent deze vacature en de inhoud van de functie mag contact opgenomen worden met Astrid Verbocht, verzuimcoördinator DAT, zij vertelt jou graag meer! Astrid is te bereiken op nummer 0165-542235.

Interesse in de functie van Verzuimcoördinator bij Thuiszorg DAT regio Roosendaal/ Zuid-Holland?

Reageer dan nu via de “solliciteer” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.